News

Άγιοι Τόποι & Σινά, Αύγουστος 2019

Άγιοι Τόποι & Όρος Σινά,  Άυγουστος 2018

Οι εκδρομές που διοργάνωσε το Marios Travel στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και την πνευματική ανανέωση των προσκυνητών.

Είχαμε την ευλογία να συνοδέψουμε 7 γκρουπ με αναχωρήσεις στις 16, 17, 23, 24, 25, 27 και 28 Αυγούστου. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους προσκυνητές να βιώσουν τα αμέτρητα πνευματικά κ θρησκευτικά οφέλη που προσφέρονται από αυτήν την προσέγγιση των κορυφαίων στιγμών της Χριστιανοσύνης.

Παρευρεθήκαμε στους Αγίους Τόπους των Ιεροσολύμων και το Όρος Σινά, επισκεφτήκαμε τα Πανάγια Προσκυνήματα και τα μέρη οπού επισκέφθηκε ο Χριστός αλλά και οι προπάτορες και προφήτες του χριστιανισμού(Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Βηθλεέμ, Καπερναούμ, Κανά, Ιορδάνη ποταμό, Γεθσημανή, Τιβεριάδα, Γαλιλαία, Σαμάρεια, Όρος Ελαιών, Σιών, Αγ. Σάββα, Χοζεβά, Όρος Σινά, ΙΜ Αγ. Αικατερίνης κα).

Εμείς στο  Marios Travel  πιστεύουμε πως η  προσκυνηματική θεωρία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια ολοκληρωμένη πνευματική εμπειρία.

Να τονίσουμε ότι η παρουσία μας στους Άγιους Τόπους συμβάλει τα μέγιστα στην  ενδυνάμωση του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Το Πατριαρχείο συνεχίζει αδιαλείπτως την παρουσία του στην Αγία Γη εδώ και δύο χιλιετηρίδες.

Ιστορικά, ανάγει την ύπαρξή του στην αρχαιότερη χριστιανική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, η οποία ιδρύθηκε εκεί αμέσως μετά τη σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού Χριστού το έτος 33 μ.Χ., και για τον λόγο αυτό αυτοαποκαλείται και «Μήτηρ πασῶν τῶν Ἐκκλησιῶν».

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση σας και θα χαρούμε να σας δούμε και σε άλλες μας εκδρομές.

Η χαρά και ευλογία των Πανάγιων Προσκυνημάτων, να σας συνοδεύει σε κάθε σας στιγμή…

 

Λίγα λόγια για τον Πανάγιο Τάφο..

Μέσα στον ναό της Αναστάσεως υπάρχουν πάνω από δέκα ιεροί χώροι και προσκυνήματα, τα οποία συνδέονται με τα τελευταία γεγονότα της επί γης παρουσίας του Χριστού:

  1. Η Αγία Αποκαθήλωση: είναι ένα από τα νεότερα έργα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1810 από μάρμαρο, έχει τραπεζοειδές σχήμα και πλαισιώνεται από μανουάλια και κανδήλες.
  2. Ο τόπος όπου έστεκαν οι άγιες γυναίκες κατά τη σταύρωση. Σώζεται τμήμα σπασμένου μαρμάρου τοποθετημένου στη θέση που στέκονταν οι γυναίκες κατά τη σταύρωση.
  3. Το Άγιο Κουβούκλιο: καλύπτει τον τάφο του Χριστού. Πρόκειται για ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση, εξωτερικά και εσωτερικά, και με μολύβδινο τρουλίσκο. Χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Η ανακαίνισή του έγινε από τον αρχιτέκτονα Κομνηνό τον Μυτιληναίο το 1810. Η τελευταία ανακαίνιση του μνημίου τελείωσε στις 22 Μαρτίου 2017, μετά ενός έτους συντήρησης, αναστήλωσης και αποκατάστασης. Το έργο ανέλαβε διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της οποίας επικεφαλής ήταν η καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου.
  4. Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού
  5. Ο Γολγοθάς: από το ιερό του Καθολικού ξεκινά σκάλα που οδηγεί σε ανυψωμένο επίπεδο χώρο, όπου βρίσκεται ο Γολγοθάς. Είναι στολισμένος με πολύτιμα κειμήλια και εικόνες.
  6. Το παρεκκλήσιο του Αδάμ: βρίσκεται στον χώρο του Γολγοθά. Σύμφωνα με μια πανάρχαιη παράδοση, εκεί σωζόταν το κρανίο του Αδάμ και γι’ αυτό ο τόπος ονομάστηκε Γολγοθάς, που στα Εβραϊκά σημαίνει «Κρανίου τόπος».
  7. Το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου: πρόκειται για το παρεκκλήσιο της Αγίας Ελένης, στο οποίο κατεβαίνει κανείς με σκαλοπάτια και όπου στις ανασκαφές που διενεργήθηκαν με εντολής της Αγίας Ελένης βρέθηκαν ο Τίμιος Σταυρός, τα καρφιά και οι σταυροί των δύο ληστών.
  8. Το παρεκκλήσιο «Διεμερίσαντο»: στον τόπο αυτό οι στρατιώτες μοιράστηκαν με κλήρο τα ιμάτια του Χριστού.
  9. Το παρεκκλήσιο του εκατόνταρχου Λογγίνου: βρίσκεται στον χώρο στον οποίο έστεκε ο εκατόνταρχος κατά τη σταύρωση.
  10. Το παρεκκλήσιο των Κλαπών βρίσκεται κοντά στη λεγόμενη φυλακή του Χριστού. Εκεί οι βασανιστές έσφιξαν τα πόδια του Ιησού σε πλάκα.
  11. Η κολόνα του δαρμού ή της φραγκέλωσης: σώζεται μικρό τμήμα της. Στην κολόνα αυτή έδεσαν και μαστίγωσαν τον Χριστό.
  12. Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *