+30 2510 231423   +30 210 300 6057   Viber
Top
Αίγυπτος, Αλεξάνδρεια, Κάιρο, 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου, Πυραμίδες
11043
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-11043,mkd-core-1.1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.0.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 24/9-2/10

Εννιαήμερο ταξίδι με πολυτελή κρουαζιέρα στην Αίγυπτο ... Το Δώρο του Νείλου!
1

1η Ημέρα: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (250 ΧΛΜ)

Συνάντηση με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air, στις 11:00. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.  Πτήση για Κάιρο στις 13:00 (MS748) με άφιξη στις 14:00 (τοπική ώρα).   Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διαδικασίες. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου.  Δείπνο σε παραθαλάσσιο εστιατόριο και στην σύντομη περιήγηση οδικώς στην πόλη, θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
2

2η Ημέρα: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (250 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρας ενός από τα πέντε πρεσβυγενή πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και στους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του τέως βασιλιά Φαρούκ.   Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε μέσα στην καινούργια Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη το βράδυ, στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3

3η Ημέρα: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 ΚΑΙΡΟ: ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα μεταβούμε στην περιοχή Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου.  Εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.   Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων. Γεύμα εν πλω στο Νείλο και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην ονομαστή πλατεία Ταχρίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.
4

4η Ημέρα: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ - (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ασουάν στις 05:20 (MS094) με άφιξη στις 06:40 το πρωί.  Περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, την τεχνητή λίμνη του Νάσερ, καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο και το Ναό των Φιλών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες.  Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο.     Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφάντινη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν.  Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο.  Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.
5

5η Ημέρα: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΑΣΟΥΑΝ - ΚΟΜ ΟΜΠΟ - ΕΝΤΦΟΥ - (ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι ή προαιρετική (αεροπορική ή οδική) εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ - Έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς  προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύο εκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα από τον Φαραώ Ραμσή Β'. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον  Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου.   Γεύμα και πλέουμε ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Ελληνορωμαϊκής Θηβαίδος.  Άφιξη στην Κομ Όμπο, μία καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού του, κροκοδειλόμορφου θεού Σόμπεκ -  κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο.    Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, όπου και θα θαυμάσουμε την επιβλητική αρχιτεκτονική καθώς και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας.  Είναι πολύ αξιοσημείωτο, ότι εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.  Επιστροφή στο πλοίο και πλώρη για την Εντφού, απολαμβάνοντας την πλεύση του πλοίου και το ωραίο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.
6

6η Ημέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ - ΈΣΝΑ/ΦΡΑΓΜΑ - ΚΑΡΝΑΚ

Πρωινό και από την Εντφού, αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου. Ένας από τους πιο σημαντικούς Αιγύπτιους θεούς, που   σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου. Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ   επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρος. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα. Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Συνεχίζουμε την πλεύση μας προς το φράγμα της Έσνα, με την διέλευση του φράγματος να αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρον στιγμή στην εκδρομή μας.   Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη.  Βραδινή ξενάγηση στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες και αγάλματα με τον επιβλητικό ναό του Καρνάκ.  Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.
7

7η Ημέρα: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν.   Συνεχίζουμε με τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνδέεται με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ.  Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ., όταν και τελούσε Φαραώ της 18ης Δυναστείας.  Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ.  Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Καρνάκ όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη.  Γεύμα και πτήση για το Κάιρο στις 19:40 (MS163) με άφιξη στις 20:50Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
8

8η Ημέρα: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΑΙΡΟ: ΦΡΟΥΡΙΟ ΣΑΛΑΝΤΙΝ - ΑΛΑΒΑΣΤΡΙΝΟ ΤΖΑΜΙ - ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΑΛ ΧΑΛΙΛΙ

Μετά το πρωινό μας μεταφορά και ξενάγηση στο αραβικό ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO.   Εκεί θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Αλή, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Αλή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.  Στην συνέχεια θα πάμε για το γεύμα μας. Συνεχίζουμε με ελεύθερο χρόνο στο μαγικό παζάρι Χαλ Αλ Χαλίλι.  Μεταφορά το απόγεμα στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
9

9η Ημέρα: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙΡΟ: ΡΩΜΑΪΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ - ΙΜ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μεταφορά στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία.  Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος.  Εκεί σώζονται τμήματα του, αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς, Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας.  Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.     Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου.  Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου.  Τα νειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.     Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κόπτικη εκκλησία του Κάιρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη.
Πτήση Επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με Egypt Air στις 15:35 (MS749) με άφιξη στις 18:35 στην Αθήνα.
10

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το Δώρο του Νείλου

Αλεξάνδρεια - Κάιρο -  4 ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

24 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2019 (9 Ημέρες)

 

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας - Πυραμίδες Γκίζας - Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου - Ασουάν - Ναός των Φιλών

Κομόμπο - Ετφού - Αμπού Σιμπέλ - Ναός Θεού Ώρου - Έσνα - Λούξορ/Καρνάκ

Κοιλάδα των Βασιλέων - Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο - Χαν Ελ Χαλίλι’

***

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από Αθήνα: €1180

Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Διαφορά μονόκλινου +€255

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα  +€25

 

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*

 *Δώρο Δείπνο σε Παραθαλάσσιο Εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια *

*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου Καΐρου - Κατακόμβες/Κοιμητήριο

Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου - 3ος αιώνας μ.Χ.

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν

Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

***

Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***

***

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο - Αθήνα, Κάιρο - Ασουάν και Λούξορ - Κάιρο.

· Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

· Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

· Φόροι αεροδρομίων.

· 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* De Lux Nile Grand Tower.

· 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* Superior Eatabe Alexandria (Romance Alex).  

· 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (Αl Jamila ή παρόμοιο) με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.

· Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.

· 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια.

· Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

· Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.

· 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.

· Δωρεάν Internet όλη την ημέρα, κατά την διάρκεια του προγράμματος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

· Βίζα Αιγύπτου.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.

· Για την συμμετοχή σας στην προαιρετική συμμετοχή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

· Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 24/9-2/10

€1180

ανά άτομο

Εννιαήμερο ταξίδι με πολυτελή κρουαζιέρα στην Αίγυπτο … Το Δώρο του Νείλου!

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το Δώρο του Νείλου

Αλεξάνδρεια – Κάιρο –  4 ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2019 (9 Ημέρες)

*****

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας – Πυραμίδες Γκίζας – Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου – Ασουάν – Ναός των Φιλών – Κομόμπο – Ετφού

Αμπού Σιμπέλ – Ναός Θεού Ώρου – Έσνα – Λούξορ/Καρνάκ – Κοιλάδα των Βασιλέων – Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο – Χαν Ελ Χαλίλι’

*****

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*
 *Δώρο Δείπνο σε Παραθαλάσσιο Εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια *
*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου Καΐρου – Κατακόμβες/Κοιμητήριο

Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου – 3ος αιώνας μ.Χ.

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν

Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

 

*****

¨Η Αίγυπτος σας καλωσορίζει, με τον πανέμορφο Νείλο και τα υπέροχα μνημεία, την καταπληκτική έρημο και το καταπράσινο δέλτα. Την εικόνα ενός μακρινού παρελθόντος ολοκληρώνουν οι φιλόξενοι άνθρωποι που ακόμη αγαπούν να μιλάνε και να χάνονται μέσα την ιστορία¨

 

 

Πυραμίδες και… βάλε!

Με τους αμμώδεις τάφους, τις επιβλητικές πυραμίδες και τους πανύψηλους φαραωνικούς ναούς, η Αίγυπτος αναδεικνύει τον εξερευνητή σε όλους μας. Επισκεφθείτε την Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ, όπου βρέθηκε ο τάφος του Τουταγχαμών και δείτε τα λαμπερά ευρήματα στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο. Κάντε μια κρουαζιέρα στο Νείλο και επισκεφτείτε το Λούξορ, το Καρνάκ, Ντεντάρα, τον Έντφου ή έναν από τους άλλους ναούς. Διασχίσετε τη λίμνη Νάσερ για να δείτε το αριστούργημα του Ραμσή Β στο Αμπού Σιμπέλ και επισκεφτείτε την έρημο ψάχνοντας τα ίχνη των καραβανιών. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σκοντάψει ο γάιδαρος σου…  στο κάτω κάτω έτσι έγιναν πολλές προηγούμενες αρχαιολογικές  ανακαλύψεις!

 

Δυο θρησκείες…

Η Αίγυπτος κάποτε κυβερνούσε την αυτοκρατορία της από το Al Qahira – Κάιρο, τη Νικηφόρο Πόλη. Η μητρόπολη είναι γεμάτη με ιστορικα μουσεία, εκρηκτικούς μιναρέδες, μεσαιωνικά σχολεία και τζαμιά. Μερικές από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές επιτεύξεις του μεσαιωνικού Ισλάμ βρίσκονται εκεί. Ταυτόχρονα, οι γηγενείς Χριστιανοί της Αιγύπτου, οι Κόπτες, συνέχισαν τις παραδόσεις τους, οι οποίες από πολλές απόψεις – όπως η λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας και το παραδοσιακό ημερολόγιο – συνδέονται με την εποχή των Φαραώ. Εισέλθετε στην ιστορία μέσω των  πρώτων εκκλησιών του Καΐρου και εξερευνήστε τα απομακρυσμένα μοναστήρια της ερήμου.

 

Θάλασσα και έρημος…

Η ακτή κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας έχει μια τραχιά και εξωτική ομορφιά που συγκρούεται με την όψη της ερήμου. Έχετε την μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια από τις πιο ωραίες καταδύσεις του πλανήτη και να αναρριχηθείτε σε ένα κοραλλιογενές τοίχο. Από την άλλη ούτε η έρημος θα σας αφήσει αδιάφορους. Αντιθέτως, δίχως καν να το καταλάβετε θα βρεθείτε ξαφνικά αιχμάλωτοι της  απόμακρης και μυστηριακής ομορφιάς της. Είτε βλέπετε τον ήλιο να λαμπιρίζει ανάμεσα στα όμορφα σχήματα της Λευκής Ερήμου είτε απολαμβάνετε το σούρουπο στον ορίζοντα, τα τοπία της Αιγύπτου είναι ατελείωτα συναρπαστικά και κυριολεκτικά αξέχαστα.

 

9 Ημέρες
  • Departure
    Αθήνα
  • Departure Time
    24 Σεπτεμβρίου 2019
  • Return Time
    2 Οκτωβρίου 2019

Περιοχή εκδρομής

Write a Review

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το Δώρο του Νείλου

Αλεξάνδρεια - Κάιρο - 4 ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

24 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2019 (9 Ημέρες)

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας - Πυραμίδες Γκίζας - Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου - Ασουάν - Ναός των Φιλών

Κομόμπο - Ετφού - Αμπού Σιμπέλ - Ναός Θεού Ώρου - Έσνα - Λούξορ/Καρνάκ

Κοιλάδα των Βασιλέων - Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο - Χαν Ελ Χαλίλι’***

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από Αθήνα: €1180

Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορά μονόκλινου +€255

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα +€25

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*

*Δώρο Δείπνο σε Παραθαλάσσιο Εστιατόριο στην Αλεξάνδρεια *

*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου Καΐρου - Κατακόμβες/Κοιμητήριο

Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου - 3ος αιώνας μ.Χ.

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν

Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

***

Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ******

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο - Αθήνα, Κάιρο - Ασουάν και Λούξορ - Κάιρο.

· Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

· Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

· Φόροι αεροδρομίων.

· 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* De Lux Nile Grand Tower.

· 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* Superior Eatabe Alexandria (Romance Alex).

· 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (Αl Jamila ή παρόμοιο) με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.

· Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.

· 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια.

· Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

· Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.

· 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.

· Δωρεάν Internet όλη την ημέρα, κατά την διάρκεια του προγράμματος.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

· Βίζα Αιγύπτου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.

· Για την συμμετοχή σας στην προαιρετική συμμετοχή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

· Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

   

GRAND NILE TOWER HOTEL 5* DELUXE

4 Διανυκτερεύσεις

 Tο πολυτελές ορόσημο Grand Nile Tower βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μαγευτικό Νείλο στην άκρη του νησιού Roda. Χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία, είναι κοντά σε πολλά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στην περιοχή Garden City κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Κάϊρου.

 Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάϊρου είναι περίπου 20 χλμ. από το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 715 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, κομψά διακοσμημένα, με καταπληκτική θέα στο Νείλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το ξενοδοχείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εστιατορίων, όπως το εστιατόριο Revolving (Περιστρεφόμενο) με γαλλική κουζίνα ειδικότητας με θέα στο μαγευτικό Νείλο. Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν το ιαπωνικό εστιατόριο Okashi, το ινδικό εστιατόριο Chingari, το ιταλικό εστιατόριο La Famiglia και την κουζίνα La Dorada με ειδυλλιακά θαλασσινά.

Οι ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το κέντρο ευεξίας με θέα στο Νείλο, το σπα και το γυμναστήριο, την πισίνα, την παιδική πισίνα, καθώς και το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Galleria.

 

EATABE ALEXANDRIA HOTEL 4* SUPERIOR

1 Διανυκτέρευση

 Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια και βρίσκεται στην κομψή συνοικία Saba Pasha. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και υπάρχουν 2 γκουρμέ εστιατόρια για να διαλέξετε.

 Το Eatabe Alexandria Hotel προσφέρει ευρύχωρα καταλύματα με δάπεδα μοκέτας, ευρύχωρα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ελαφρώς ουδέτερα χρώματα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ.

 Μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτή γαλλική κουζίνα για δείπνο στο κλιματιζόμενο Le Clovis. Τοπικά και διεθνή πιάτα σερβίρονται στο καφέ Mermaid, ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το Eatabe Alexandria Hotel απέχει 1,6χλμ. Από την παραλία Stanley Bay. Το Alexandria El Nohza Airport απέχει 6,2 χιλιόμετρα.

***

M/S AL JAMILA 5* DELUXE - NILE CRUISE

3 Διανυκτερεύσεις

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Al Jamila προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις υψηλής κατηγορίας και πολυτελή ατμόσφαιρα.

 Συνοπτικά:

·        Χώρος υποδοχής & Lounge bar με πανοραμική θέα.

·        Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κεντρικό σαλόνι.

·        Εστιατόριο που βρίσκεται στο κάτω κατάστρωμα.

·        Πισίνα, μπαρ & ηλιοθεραπεία.

·        Boutique & Jeweler κατάστημα στο πάτωμα Mezzanine.

 Το κέντρο Σπα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εγκαταστάσεων:

·        Aίθουσα μηνυμάτων, μηχανές χαμάμ και γυμναστήριο.

·        Internet.

·        Εγκαταστάσεις πλυντηρίου και στεγνού καθαρισμού - Golden Plate of Crystal Hygiene Company.

·        Ηχομόνωση σε όλα τα καταστρώματα & Υπεριώδης επεξεργασία νερού.

·        Χώρος συνάντησης μπορεί να κανονιστεί εάν το σκάφος είναι ναυλωμένο.

·        Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές στο πλοίο.

  Καμπίνες/Εγκαταστάσεις:

·        4 Σουίτες & 66 Διπλές καμπίνες που διανέμονται στο κύριο, δύο ανώτατα καταστρώματα και ένα κατώτερο κατάστρωμα.

·        Το μέγεθος κάθε καμπίνας είναι 22 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.

·        Το μέγεθος κάθε σουίτας είναι 35 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.

·        Σεσουάρ, δορυφορική έγχρωμη τηλεόραση, ταινίες DVD, τηλέφωνο, κλειστό κύκλωμα βίντεο, σύστημα μουσικής, συναγερμός πυρκαγιάς, προστασία και καπνός ανιχνευτή σε κάθε καμπίνα.

·        Μεγάλα πανοραμικά παράθυρα σε κάθε καμπίνα - από την οροφή στο πάτωμα.

·        Ατομικά χρηματοκιβώτια σε κάθε καμπίνα.

·        Οι καμπίνες είναι πλήρως κλιματιζόμενες μεμονωμένα.

 Προδιαγραφές:

·        Το Al Jamila χτίστηκε με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών και την ασφάλεια των σκαφών. Ακολουθούμε διεθνή πρότυπα στις τεχνικές προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας.

·        Χτισμένο σύμφωνα με τους νόμους περί ασφάλειας του Αμερικανικού Γραφείου.

·       Μήκος72.00 μ. - Πλάτος 14.40 μ. - Σχέδιο 01.50 μ..

·       Κινητήρεςισχύος 3 x 490 HP, 03 MAN γεννήτριες 2 x 490 HP και 1 x 360 HP.

·       Πλήρεςσύστημα καθαρισμού νερού.

·       Ραντάρκαι ραδιόφωνο σύντομων κυμάτων.

·       Όλα τα ανώτατα όρια και τα χωρίσματα είναι ανθεκτικά στη φωτιά και ηχομόνωση.

 

“Εμπειρία απο το 1995 στoν Προσκυνηματικό Τουρισμό των Αγίων Τόπων”
  Μαγδαληνή Γρανδίκη - Αθανασιάδου Ιδιοκτήτρια & Διευθύντρια Η κυρία Μαγδαληνή Γρανδίκη – Αθανασιάδου, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του τουριστικού γραφείου Marios Travel Agency, ειδικεύεται στις εκδρομές με προσκυνηματικό και θρησκευτικό χαρακτήρα από το 1994 σε κέντρα όπου ήκμασε η Ορθοδοξία και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός. Ένας έκδηλος θρησκευτικός προσανατολισμός, όχι μονό λόγω της προσωπικής κλήσης, αλλά και της επίδρασης από το οικογενειακό περιβάλλον, ως ανιψιά του Μοναχού Δανηήλ της σκήτης των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους, άλλα και ως στενά συνδεδεμένη με τον συντοπίτη γέροντα Φίλιππο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμoνος Χρυσοκάστρου Παγγαίου. Η οργανωτική της δυνατότητα και πείρα αντανακλάται, πέραν των επιτυχών προσκυνηματικών εκδρομών, και στην ιδιότητα της ως εκπαιδεύτρια του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ με την ειδικότητα της Σύμβουλου και διοργανώτριας ταξιδίων, για μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων προς ενήλικους εκπαιδευόμενους και τουριστικούς πράκτορες.   Μάριος - Σωτήριος Αθανασιάδης BA (Hons) Υπεύθυνος Υποκαταστήματος Αθηνών O Μάριος- Σωτήριος Αθανασιάδης, είναι πτυχιούχος Ιστορικός του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου (OUUK), έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα διαρκούς εκπαίδευσης «Αρχαιολογία των Βιβλικών Χωρών» στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πτυχιούχος ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) και κάτοχος του Proficiency στην Αγγλική Γλώσσα. Οι επιδράσεις από το οικογενειακό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την ισχυρή θέλησή του, την φυσική του ευγένεια και την φιλομάθειά του, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όχι μόνον για την συνέχεια, αλλά και για την βελτίωση και εξέλιξη του Marios Travel.   Σιδέρης Αυγουστής MA, BA (Hons) Κρατήσεις - Αρχηγίες Ο Σιδέρης Αυγουστής , εργάζεται στο τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας, με εμπειρία στον τουρισμό από το 2009. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας & Θράκης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακού “Οικονομικών Επιστημών ” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει πιστοποίηση IATA, Cambridge Proficiency αλλά και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και συνέδρια τουριστικού ενδιαφέροντος. Η αγάπη του για τον τουρισμό, σε συνδυασμό με τα προσόντα και τις ικανότητες του τον καθιστά ιδανικό και για την θέση του Αρχηγού Εκδρομών.   Νίκος Σάλτος BA (Hons) Εκπρόσωπος Θεσσαλονίκης - Κρατήσεις - Αρχηγίες Ο Νίκος Σάλτος, εργάζεται στο τμήμα κρατήσεων του γραφείου μας, και εκπροσωπεί το Marios Travel στην Θεσσαλονίκη. Έχει εμπειρία στον τουρισμό από το 2004, ως υπάλληλος γραφείου και ως συνοδός εκδρομών. Ως συνοδός ειδικεύεται σε προορισμούς όπως οι Άγιοι Τόποι, η Κωνσταντινούπολη, η Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνη. Γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και πτυχιούχος Τουρκικής γλώσσας B2, από το ΙΜΧΑ-Θεσσαλονίκη και το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, στην Κωνσταντινούπολη (TOMER).