+30 2510 231423   +30 210 300 6057   Viber
Top
Ιορδανία, Αμμάν, Γέρασα, Γάδαρα, Πέτρα, Ουάντι Ραμ, Άκαμπα, Μάδηβα
11913
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-11913,cookies-not-set,mkd-core-1.1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.0.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ΙΟΡΔΑΝΙΑ 5-10/6

Εξαήμερη Εκδρομή στην Ιορδανία... Το Ρουμπίνι της Ανατολής!
1

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Το Ρουμπίνι της Ανατολής

5 - 10 Ιουνίου 2020 (6 Hμέρες)

“Αμμάν - Γέρασα - Γάδαρα - Πέτρα - Έρημος Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα -

Ιορδάνης ποταμός - Μάδηβα - Νέβω”

 

2

1η Ημέρα: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνάντηση με τον αρχηγό του γραφείου μας, ο οποίος θα φροντίσει για τις σχετικές διαδικασίες.  Πτήση στις 13:35 με Royal Jordanian  προς Αμμάν (RJ132).   Άφιξη στις 15:45 στο Αμμάν, συνάντηση με τον ξεναγό μας, διαδικασίες διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών. Στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε εισαγωγικές πληροφορίες για την Ιορδανία και το ταξίδι μας από τον ξεναγό, ο οποίος θα μας συνοδεύσει έως και την τελευταία ημέρα.  Επίσης, μεταβαίνοντας στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε πανοραμικά και ένα μέρος της πόλης του Αμμάν.     Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη προσωπική γνωριμία με το κέντρο του Αμμάν, όπου υπάρχουν διάσημα ζαχαροπλαστεία με το τοπικό γλυκό κνάφεν, πολυτελή καταστήματα κλπ.  Διανυκτέρευση.  
3

2η Ημέρα: Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 ΑΜΜΑΝ - ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΑΣΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΔΑΡΑ - ΑΜΜΑΝ

Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στο ανεπανάληπτο Αμμάν.  Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια και θα ανεβούμε στο λόφο της ακρόπολης, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στο ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία ελληνική  Γέρασα. Την “Πομπηία της Ανατολής”! Ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, και μια πόλη η οποία σώζεται σχεδόν αυτούσια.  Οι δρόμοι με τις κολώνες, τα θέατρα, οι εκκλησίες, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας συναρπάσουν.  Συνεχίζουμε πιο βόρεια για το Ουμ Κάϊς, την αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γάδαρα, που κάποτε υπήρξε Ελληνιστικό κέντρο και αργότερα εκεί ο Χριστός πραγματοποίησε το θαύμα του εξορκισμού.  Η πόλη αυτή βρίσκεται σε ένα ύψωμα από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την θάλασσα της Γαλιλαίας.  Επιστροφή στο Αμμάν, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
4

3η Ημέρα: Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ - ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ξενάγηση στην Πέτρα, τη μοναδική Ροζ Πόλη των Ναβαταίων, σκαλισμένη μέσα στο βράχο στο φαράγγι, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής.  Διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200μ. και ύψους (σε πολλά σημεία) 100μ., θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού και δικαίως φέρει σήμερα τον τίτλο του ενός από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου.  Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι, η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξή της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας.    Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία και επίδραση των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (αλλά και λόγω στρατηγικής) φρόντισαν να βάλουν την έντονη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας, η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.   Συνεχίζουμε για το Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, την εντυπωσιακή κόκκινη έρημο, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σας προκαλεί να διεισδύσετε βαθιά μέσα, κάτι το οποίο θα κάνουμε, με τζιπ 4Χ4.  Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της επίσκεψής μας στο μοναδικό αυτό μέρος, θα έχουμε διαμονή στην έρημο σε σκηνές τύπου δωματίου με ιδιωτικό μπάνιο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
5

4η Ημέρα: Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - ΑΚΑΜΠΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Άκαμπα, όπου βρισκόταν το στρατηγείο του Λόρενς της Αραβίας, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας.  Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την Ερυθρά θάλασσα την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, διέσχισε ο Μωυσής με τον λαό του κυνηγημένος από τον στρατό της Αιγύπτου, αφού άνοιξε με το ραβδί του τα νερά στη μέση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλία της Νεκράς Θάλασσας, που βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη, όσον αφορά την ξηρά, φτάνοντας έως και 450 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Το νερό της Νεκράς θάλασσας φημίζεται για τις ιαματικές του ιδιότητες. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι, δείπνο και διανυκτέρευση.  
6

5η Ημέρα: Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΑΔΗΒΑ - ΝΕΒΩ - ΑΜΜΑΝ

Πρωινό και στη συνέχεια  αναχώρηση για την Μαδηβά,  την πόλη με την πληθώρα μωσαϊκών από την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Αραβική εποχή.  Το πιο φημισμένο είναι ο Χάρτης της Μαδηβά του 6ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος αναπαριστά τους ευρύτερους Αγίους Τόπους και αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο ψηφιδωτό με γεωγραφική αναπαράσταση στον κόσμο και διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.  Κατόπιν, θα ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεβώ με την θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς θάλασσας και, πολύ μακρύτερα, της Ιερουσαλήμ.  Εδώ, ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη Της Επαγγελίας και άφησε την τελευταία του πνοή.  Το όρος Νεβώ είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια Βυζαντινών Ναών του 4ου & 6ου αιώνα, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αμμάν.  Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
7

6η Ημέρα: Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Αμμάν, για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Πτήση με Royal Jordanian  στις 10:25 (RJ131) με άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 12:50.
8

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ (Με Φόρους):

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €925

Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: Κατόπιν Ζήτησης

 

Διαφορά Μονόκλινου +€170

Φιλοδωρήματα +€30

Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***

9

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.

· Φόροι Αεροδρομίων.

· Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά.

· Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.

· Βίζα Ιορδανίας.

· Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Αμμάν στο ξενοδοχείο 4* Sandy Palace (ή παρόμοιο), μια (1) διανυκτέρευση σε Luxury Camp στο Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) και μια (1) διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο Grand East 4*.

· Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά.

· Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

· Περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4 οχήματα στην έρημο του Ουάντι Ραμ.

· Επίσημος τοπικός ξεναγός.

· Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

· ΦΠΑ.

   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

· Ποτά, τηλεφωνήματα, αναψυκτικά/νερά.

· Φιλοδωρήματα.

· Χρήση άμαξας στην Πέτρα (περίπου €20 ανά άτομο).

   

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δυο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

· Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

   
***

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

   
Τηλ. κρατήσεων 210 300 6057 & 2510 231 423
www.mariostravel.com / info@mariostravel.com
 

ΙΟΡΔΑΝΙΑ 5-10/6

€925

ανά άτομο

Εξαήμερη Εκδρομή στην Ιορδανία… Το Ρουμπίνι της Ανατολής!

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Το Ρουμπίνι της Ανατολής

5 – 10 Ιουνίου 2020 (6 Hμέρες)

“Αμμάν – Γέρασα – Γάδαρα – Πέτρα – Έρημος Ουάντι Ραμ – Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα –

Ιορδάνης ποταμός – Μάδηβα – Νέβω”

 

***

Ιορδανία θα πει, η Ανατολή στα καλύτερα της!

Ιορδανία… Η χώρα με την μαγευτική και μυστηριώδη έρημο αποτέλεσε πάντα σημείο συνάντησης των πολιτισμών και συνεχίζει μέχρι σήμερα να γοητεύει.

Η Πέτρα, η ροδοκόκκινη σκαλιστή πόλη των Ναβαταίων συγκαταλέγεται στα “7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου”. Η αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γέρασα χαρακτηρίζετε ως η “Πομπηία της Μέσης Ανατολής”. Στο ψηλότερο σημείο του Αμμάν δεσπόζει η Ακρόπολη της Φιλαδέλφειας με το Ναό του Ηρακλή, ενώ τα Γάδαρα αποτελέσαν το Ελληνιστικό Κέντρο. Παράλληλα είναι και τα αποτυπώματα της Βιβλικής Παράδοσης και Πρωτοχριστιανικής Ιστορίας. Η κόκκινη έρημος του Ουάντι Ραμ ή αλλιώς “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, μοιάζει να είναι από άλλο πλανήτη, με το συναρπαστικό σαφάρι και την βεδουίνικη φιλοξενία. Η Άκαμπα αποτελεί κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας. Το Αμμάν συνδυάζει το σύγχρονο αστικό στοιχείο με την Αραβική Παράδοση. Η Νεκρά Θάλασσα (το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη επί ξηράς) με το ιαματικό νερό και το υψηλότατο βαθμό άνωσης, επίσης προσφέρει μία μοναδική εμπειρία.

***
Marios Travel… Ένα Χρυσό Παρελθόν, Ένα Αστραφτερό Μέλλον

Προσφέρουμε ολοκληρωμένα και ποιοτικά τουριστικά πακέτα με βαθιά γνώση του προορισμού. Άγιοι Τόποι & Σινά, Ιορδανία, Ελλάδα, Ρωσία, Αίγυπτος, Σκωτία και Ευρώπη είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μας.

Είμαστε σε ένα επίπεδο όπου η εμπιστοσύνη, ο επαγγελματισμός και η εμπειρία αποτελούν αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μας.

Επιθεωρούμε συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και παρακολουθούμε την αγορά για να εξασφαλίσουμε την υψηλότερη ποιότητα διαμονής, μετακινήσεων, εκδρομών, εκπροσώπησης και άλλων υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Εδώ και 31 χρόνια, το Marios Travel προσφέρει στην ελληνική αγορά καινοτόμα προγράμματα (εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού) με σκοπό να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης τα μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς, να θαυμάσει την φύση, να βιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και για να αποδράσει από την καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθεί.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, έχουμε ανοίξει υποκατάστημα του Marios Travel στο κέντρο της Αθήνας.

Το Marios Travel δραστηριοποιείται πλέον σε όλη την Ελλάδα και το νέο μας υποκατάστημα στην Αθήνα σε συνδυασμό με τα κεντρικά μας γραφεία στην Καβάλα αποσκοπεί στην πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας αλλά και τονίζει την ανοδική πορεία του γραφείου μας αλλά και την ανάγκη της παρουσίας μας στην αγορά της Αθήνας.

Ανακαλύψτε καινούργιους προορισμούς ταξιδεύοντας με το Marios Travel… Ταξιδέψτε μαζί μας και ελάτε να ζήσουμε μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία…

***

Τηλ. κρατήσεων 210 300 6057 & 2510 231 423
www.mariostravel.com / info@mariostravel.com

  • Departure
    Αθήνα
  • Departure Time
    5 Ιουνίου 2020
  • Return Time
    10 Ιουνίου 2020

Περιοχή εκδρομής

Write a Review

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Το Ρουμπίνι της Ανατολής

5 - 10 Ιουνίου 2020 (6 Hμέρες)

“Αμμάν - Γέρασα - Γάδαρα - Πέτρα - Έρημος Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα -

Ιορδάνης ποταμός - Μάδηβα - Νέβω”

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ (Με Φόρους):

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €925

Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: Κατόπιν Ζήτησης

 

Διαφορά Μονόκλινου +€170

Φιλοδωρήματα +€30

Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***

     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.

· Φόροι Αεροδρομίων.

· Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά.

· Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.

· Βίζα Ιορδανίας.

· Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Αμμάν στο ξενοδοχείο 4* Sandy Palace (ή παρόμοιο), μια (1) διανυκτέρευση σε Luxury Camp στο Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) και μια (1) διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο Grand East 4*.

· Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά.

· Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

· Περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4 οχήματα στην έρημο του Ουάντι Ραμ.

· Επίσημος τοπικός ξεναγός.

· Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

· ΦΠΑ.

   

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

· Ποτά, τηλεφωνήματα, αναψυκτικά/νερά.

· Φιλοδωρήματα.

· Χρήση άμαξας στην Πέτρα (περίπου €20 ανά άτομο).

   

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δυο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

· Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

   
***

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

   
Τηλ. κρατήσεων 210 300 6057 & 2510 231 423
www.mariostravel.com / info@mariostravel.com
 

Ταξίδι στην Ιορδανία… ένα ταξίδι στο κάποτε!

Η Ιορδανία είναι μια ασφαλής χώρα με φιλικούς ανθρώπους και συναρπαστικά τοπία που αποτέλεσαν το σκηνικό για πολλές Χολιγουντιανές ταινίες και έμπνευση πολλούς καλλιτέχνες. Συνδυάζει το μεσογειακό κλίμα, με την έρημο και την πλούσια θρησκευτική & πολιτισμική ιστορία, φιλοξενώντας ένα από τα 7 Σύγχρονα Θαύματα του Κόσμου!

Το ταξίδι στην Ιορδανία είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς η ιστορία της χώρας είναι σημαδεμένη από τα έντονα πολιτιστικά στοιχεία των Ελληνιστικών, των Βυζαντινών και των Ρωμαϊκών χρόνων. Το μοναδικό Αμμάν, η Νεκρά θάλασσα, η έρημος Wadi Rum, τα αμέτρητα μνημεία καθώς και το επιβλητικό φαράγγι της Πέτρας και οι βεδουίνοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες είναι μόνο ορισμένα από τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Ιορδανία.

 

*Αμμάν*

Το Αμμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας και η σημαντικότερη πόλη της περιοχής και όχι μόνο της χώρας. Είναι από τις αρχαιότερες πόλεις, καθώς υπάρχουν αναφορές της από το 13ο αιώνα π.Χ. και έχει κατακτηθεί από όλους σχεδόν τους λαούς του αρχαίου κόσμου, Ασσύριους, Πέρσες, Έλληνες και Ρωμαίους. Σήμερα είναι μία σύγχρονη πρωτεύουσα που πολλές πολυεθνικές προτιμούν για να ανοίξουν τα γραφεία τους (πίσω μόνο από το Ντουμπάι, ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη δεκαετία να το ξεπεράσει). Είναι διάσημος τουριστικός προορισμός, με πλήθος αρχαιολογικών μνημείων αλλά και σύγχρονων κτιρίων μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μία πόλη είναι να περπατήσεις τους δρόμους της. Οι ήχοι, οι μυρωδιές και φυσικά το Αμμάν το ίδιο, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην Ιορδανία. Η πρωτεύουσά της Ιορδανίας, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη πόλη της, συνδυάζει μοντέρνα αρχιτεκτονικά κατασκευάσματα, αλλά και παραδοσιακά στοιχεία. Είναι μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, λεωφόρους και σοκάκια, πολυτελή ξενοδοχεία και ξεχασμένα κτήρια, εστιατόρια και μικρά μαγαζιά με εξαιρετικό street food...

Άλλωστε, η Ιορδανία αποτελεί εκτός των άλλων και έναν δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό με ποικίλες γευστικές προτάσεις. Οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σας μυήσουν με χαρά στα «μυστικά» της παραδοσιακής κουζίνας. Το φαλάφελ, το χούμους και οι σφολιάτες με γεύση φιστίκι είναι μόνο μερικές από τις απολαυστικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει. Το εθνικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το mansaf, δηλαδή αρνί μαγειρεμένο σε γιαούρτι, σερβιρισμένο με πιλάφι.

Στα μικρά μαγαζάκια στα στενά της πόλης θα ανακαλύψετε μικρούς «θησαυρούς», όπως αρωματικά μπαχαρικά, εντυπωσιακά χρυσαφικά και εξαιρετικά ανατολίτικα γλυκά. Οι πωλητές του δρόμου προσφέρουν φρέσκοστυμμένο χυμό, ενώ εξίσου δημοφιλής είναι το lemon mint, το αναψυκτικό της Μέσης Ανατολής, δηλαδή μία παγωμένη λεμονάδα με δυόσμο.

*Αρχαιολογικός τουρισμός*

Η Ιορδανία θεωρείται ιδανική για όσους αγαπούν τον αρχαιολογικό τουρισμό και επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της περιοχής μέσα από επισκέψεις και εμπειρίες σε εμβληματικούς χώρους με μεγάλο ενδιαφέρον και επιβλητικά ελληνιστικά και βυζαντινά μνημεία.

Στον ψηλότερο από τους επτά λόφους που είναι χτισμένο το Αμμάν, βρίσκεται η Ακρόπολη, που δημιουργήθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Απέναντι, βρίσκεται το Ρωμαϊκό Θέατρο, με χωρητικότητα 6.000 θεατών! Η ιστορία της Ιορδανίας ξεδιπλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης, και συνοψίζεται σε μέρη όπως το Εθνολογικό Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμμάν.

*Πέτρα: Η αρχαία πόλη που είναι λαξευμένη στους βράχους*

Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά μέρη συγκαταλέγεται το φαράγγι της Πέτρας, που βρίσκεται μέσα στην έρημο και είναι δημιούργημα της αραβικής φυλής των Ναβαταίων. Το θέαμα της αρχαίας πόλης που είναι λαξευμένη στους βράχους αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο, με επιβλητικούς ναούς και τύμβους. Τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια είναι το Θησαυροφυλάκιο, το Μοναστήρι, το Ρωμαϊκό Θέατρο, τα Λουτρά, ο βασιλικός τάφος της Υδρίας και ο τάφος του Ρωμαίου στρατιώτη. Αν θέλετε να βιώσετε μία διαφορετική εμπειρία, αντί να περπατήσετε κατά μήκος του φαραγγιού, έχετε τη δυνατότητα να το διασχίσετε πάνω σε άλογα ή καμήλες.

*Spa στη Νεκρά Θάλασσα*

Η Νεκρά Θάλασσα είναι η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε αλάτι, δεν επιτρέπει κανενός είδους θαλάσσιας ζωής στα νερά της, και εκεί οφείλεται και το όνομά της. Η γύρω περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, καθώς η κολύμβηση στα νερά της θεωρείται μοναδική εμπειρία, λόγω της μεγάλης άνωσης και πλευστότητας. Στην περιοχή θα βρείτε αρκετά spa resorts που προσφέρουν θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας.

*Ανακαλύπτοντας την έρημο του Ουάντι Ραμ*

Το εντυπωσιακό σεληνιακό τοπίο από άμμο σε ροζ αποχρώσεις είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει αποτελέσει δημοφιλή τοποθεσία, στην οποία έχουν γυριστεί σκηνές από μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.. Η περιοχή συγκεντρώνει αρκετούς αναρριχτές και πεζοπόρους καθώς και μεγάλο αριθμό τουριστών που την επισκέπτονται για σαφάρι με καμήλες ή άλογα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ MARIOS TRAVEL ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19