+30 2510 231423   +30 210 300 6057   info@mariostravel.com
Top
Καππαδοκία, Σμυρνη, Κωνσταντινουπολη, Ελληνισμος, Προσφυγια
11198
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-11198,mkd-core-1.1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.0.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 19-28/8

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ, 19-28 Αυγ 2019
1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Αναχώρηση με πρώτο βασικό σταθμό τα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Όπου μετά από τον απαιτούμενο συνοριακό έλεγχο θα περάσουμε από την Θράκη διανύοντας τον ποταμό Έβρο (φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο χωρών) στην ανατολική Θράκη. Έχοντας στα δεξιά μας την Κεσάνη, τα Μάλγαρα, το Αυδίμιο, τη Γάνο, το Μυριόφυτο, την Περίσταση, τη Ραιδεστό (στην Πάνιδο θα κάνουμε στάση και θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο), τη Σηλυβρία, το Εξάστερο, τους Επιβάτες και την θάλασσα του Μαρμαρά ή Προποντίδα (η θάλασσα του Μαρμαρά είναι η κλειστή θάλασσα που συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με το Αιγαίο Πέλαγος μέσω του Βοσπόρου ΒΑ και μέσω του Ελλησπόντου – Στενά Δαρδανελίων ΝΔ) θα αρχίσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο εσωτερικό της Βασιλεύουσας, της Πόλης των πόλεων, της μοναδικής πόλης στον κόσμο που βρίσκεται πάνω σε δύο Ηπείρους  την Ευρώπη και την Ασία στην πανέμορφη και επιβλητική Κωνσταντινούπολη. Με την άφιξη μας στην πόλη θα ξεκινήσει και η ξενάγηση μας πάνω από το λεωφορείο καθώς θα κατευθυνόμαστε στην σκεπαστή αγορά της Πόλης «Καπαλί Τσαρσί». Γνωστή αγορά που καλύπτει 60 δρόμους και στεγάζει 3500 χιλιάδες μαγαζιά. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτο προσκύνημα ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχερνίτισσας είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Ο Ναός έγινε γνωστός από την παλαιότατη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών που παριστάνει την Θεοτόκο όρθια δεομένη με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, έχοντας στο στήθος της εγκόλπιο με τον Ιησού. Είναι η υπέρμαχος Στρατηγός, που σε ανάμνηση της βοηθείας της Θεοτόκου προς τους υπερασπιστές του Βυζαντίου εναντίον των Περσών και Ρώσων, γράφηκε ο γνωστός σε όλους Ακάθιστος Ύμνος. Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής ή Μπαλουκλί. Κατά την παράδοση, στις 29 Μαΐου 1453, ένας καλόγερος της Μονής Μπαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη τηγάνιζε ψάρια δίπλα στο αγιασμένο νερό που αναβλύζει στα θεμέλια του μοναστηριού, όταν κάποιος του μετέφερε την είδηση πως η Πόλη αλώθηκε. «Μόνο αν τα ψάρια πηδήξουν απ’ το τηγάνι και πέσουν στο αγίασμα θα σε πιστέψω», απάντησε ο καλόγερος. Πριν τελειώσει τη φράση του τα μισοτηγανισμένα ψάρια πήδηξαν στο νερό. Έτσι το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής πήρε το όνομα Μπαλουκλί, από την τουρκική λέξη μπαλούκ, που σημαίνει ψάρι. Επόμενος σταθμός μας ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας με την επίσκεψη μας στο σύμβολο της Ορθοδοξίας την Αγιά Σοφιά «Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας». Μετά το προσκύνημα μας θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περιοχή Εμίνονου απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για την προαιρετική κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο. Μια βόλτα στα νερά του Βοσπόρου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει όλες της Ελληνικές συνοικίες και όλα τα παραθαλάσσια αρχοντικά, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πάνω από το λεωφορείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην Μεγάλη οδό του Πέραν που βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας και συνεπώς και στην πλατεία Ταξίμ απ’ όπου ξεκινάει και ο πεζόδρομος ο οποίος φτάνει μέχρι τον πύργο του Γαλατά. Στην αρχή του πεζόδρομου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος, καθώς περπατάμε βλέπουμε το Σισμανόγλειο Μέγαρο, που ανήκει σήμερα στο Ελληνικό Προξενείο, την στοά των λουλουδιών (Çiçek Pasajı) ή στοά Χρηστάκη ένα κτίριο που οικοδομήθηκε το 1876 από τον Χρηστάκη Ζωγράφο. Μέσα στον πεζόδρομο μπορείτε να βρείτε πολλά μαγαζιά για φαγητό ή γλυκό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε (εξ ιδίων)  τις  τοπικές  συνταγές  όπως  αρνίσιο  γύρο, μύδια  τηγανιτά  σε  σάντουιτς  με  σκόρδο, γιαουρτλού  κεμπάπ  και  βεβαίως  τα  απίθανα  γλυκά  τους  όπως  μπακλαβάδες, προφιτερόλ  και  βέβαια  σουτλάτς  (ρυζόγαλο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Καππαδοκία, θα διασχίσουμε τη γέφυρα του Βοσπόρου και περνώντας από τα εδάφη της άλλοτε Αυτοκρατορίας της Νίκαιας, τη λίμνη Βοάνη, το Μπόλου (αρχαία Κλαυδιούπολη), την Άγκυρα (περιφερειακά) και διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας θα φτάσουμε στην Καππαδοκία. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1200μ. πάνω από τη θάλασσα. Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με απίστευτους γεωλογικούς σχηματισμούς. Κ α π π α δ ο κ ί α !  Χώρα αγίων. Είναι αδύνατο να απαριθμήσουμε όλο το πλήθος των αγίων, που είτε ήταν από την Καππαδοκία είτε κατάγονταν από αλλού και μαρτύρησαν στην Καππαδοκία. Ο χριστιανισμός στις ψυχές των Καππαδοκών και το θρησκευτικό συναίσθημα υπήρχε σε κάθε φάση της καθημερινής τους ζωή. Χαρακτηριστικός ακόμα και ο τρόπος που χόρευαν οι Καππαδόκες, κάνοντας με τα δάχτυλα τους το σχήμα του Σταυρού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι ή Άγιος Προκόπιος (Urgup). Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας. Σε αυτόν τον παράξενο τόπο, υπάρχουν κορυφές λόφων με ολόγυρα φυσικά φρούρια από βράχους, ή φαρδιές εκτάσεις από κώνους, σφικτά και πυκνά τοποθετημένες. Πρώτος σταθμός το χωριό Uçhisar με την Κοιλάδα των Περιστεριών. Εδώ εντυπωσιάζει η μορφή των ηφαιστειογενών βράχων, που έχουν λαξευθεί και έχουν διαμορφωθεί σε σπίτια και περιστερώνες. Σε όλες τις εποχές η βραχώδης Καππαδοκία προσέφερε την ασυλία στους κατοίκους της από τις διώξεις, λεηλασίες και σφαγές των συχνών εχθρικών επιδρομών. Κατοικίες, σκήτες, μοναστικά κέντρα, σκαλιστές στα βράχια εκκλησίες με σημαντικές αγιογραφίες, πολιτείες ολόκληρες σκαμμένες στο υπέδαφος της σώζονται μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί η κοιλάδα του Göreme (Κόραμα) με τους ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς, που λαξεύτηκαν για να στεγάσουν τους ερημίτες και τους ασκητές από την Πρωτοχριστιανική περίοδο. Το Göreme είναι ένα ολόκληρο ανοικτό μουσείο με μια πλειάδα εκκλησιών και όλο το συγκλονιστικό αυτό σύνολο έχει χαρακτηριστεί σαν μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν διάσπαρτες υπόσκαφες εκκλησίες από τον 7ο μέχρι και τον 13ο αιώνα, όπως η εκκλησία των Σανδάλων, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βασίλειος, η εκκλησία του Φιδιού, και η εκκλησία της Μηλιάς. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, που διατηρήθηκαν καλά λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Paşabağ, όπου θα συναντήσουμε λαξευμένες στον βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες “νεραϊδένιες καπνοδόχους” που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Dervent, με τους ιδιότυπους σχηματισμούς της. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Προκόπι και την Σινασσό, άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές κωμοπόλεις, για να δούμε ναούς όπως αυτός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και παλιά ελληνικά αρχοντικά. Κατά το 19ο αι., η Σινασσός είχε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την Ελληνική παιδεία, καθώς λειτουργούσαν Νηπιαγωγείο, Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο, με δασκάλες και δασκάλους επί το πλείστον από την Αθήνα. Στη Σινασό μιλούσαν άπταιστα την ελληνική γλώσσα όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, μάθαιναν τη Γαλλική την Τουρκική σαν ξένες γλώσσες, η δε εκπαίδευση ήταν δωρεάν και υποχρεωτική για όλους. Επίσκεψη στην Καισάρεια όπου ήταν ο  Άγιος Βασίλειος επίσκοπος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Νωρίς το πρωί, θα γίνει προαιρετική πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας για μία εμπειρία που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Η σημερινή ολοήμερη ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην κατάφυτη κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες που είναι γεμάτες από αγιογραφίες. Το Περίστρεμμα και η κοιλάδα του είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αξιοθέατο, με απότομες πλαγιές και πλούσια βλάστηση. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για να επισκεφθούμε μερικούς μόνο ναούς, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται σε δεκάδες. Οι ναοί έχουν αρκετές αρχαϊκές αγιογραφίες από τον 9ο και 10ο αιώνα, με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, ή σκηνές από τη ζωή των αγίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την αδρή τεχνοτροπία τους. Αφήνοντας το Περίστρεμμα, θα κατευθυνθούμε προς την παλιά ελληνική κωμόπολη Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια και το ναό του Αγίου Γρηγορίου, που σήμερα λειτουργεί σαν τέμενος. Θα καταλήξουμε στην υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, τη μεγαλύτερη της Καππαδοκίας. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Η εμπειρία του να κατέβουμε τουλάχιστον επτά ορόφους μέσα στη γη θα μας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Ιεράπολη (Pamukkale = κάστρο από βαμβάκι). Παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο της UNESCO, η Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας, στα νοτιοδυτικά της σημερινής Τουρκίας είναι μια σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία, για τον ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει ένα μίγμα ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και πρωτοχριστιανικής ιστορίας. Θα δούμε σε αρκετά καλή κατάσταση την αρχιτεκτονική μιας ρωμαϊκής πόλης με πύλες στις 4 πλευρές της, το εκπληκτικό θέατρο με 50 σειρές καθισμάτων και πρόσοψη 100 μέτρων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα (ο προστάτης της πόλης κατά την Ελληνιστική περίοδο), την μεγάλη Αγορά με στοές με κίονες στις πλευρές της, τα δημόσια λουτρά που είναι πολύ μεγάλης έκτασης (μπορούσαν να χωρέσουν σχεδόν 1.000 ανθρώπους), τη νεκρόπολη και μια ολόκληρη πλαγιά «ντυμένη στο βαμβάκι» που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης είναι η ίδια η φύση. Μετά την επίσκεψη μας άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.
7

7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη. Άφιξη στο Κουσάντασι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη προβλήτα του λιμανιού και στο κέντρο της πόλης. Στάση για προαιρετικό φαγητό και καφέ στα τοπικά μαγαζιά της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το νησί των Περιστεριών, το Καραβάν Σαράι Okuz Mehmet Pasa, τη Παλιά πόλη και το Σκεπαστό της Παζάρι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό της Διδώ Σωτηρίου, το Κιρκιτζέ που θα μας χαρίσει ανεπανάληπτες συγκινήσεις και εικόνες από τη ιστορία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Αναχώρηση  για την «Λευκή Πολιτεία» την Αρχαία Έφεσο. Όσες αρχαίες πόλεις και αν έχει δει κανείς, ξεχνιούνται μπροστά στην εκπληκτική Έφεσο, όπου βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραϊανού. Συνεχίζουμε για την Σμύρνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.
8

8Η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στην  πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της  Ιωνικής τέχνης με  έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, τη θρυλική Σμύρνη. Θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Το Κορδέλιο (Καρσίγιακα), η κεντρική πλατεία με το ρολόι καθώς και η συνοικία του παζαριού Κονάκ, το νέο λιμάνι των πρώην φραγκομαχαλάδων, το Καράτασι και ο Μικρός Γιαλός, το κάστρο της πόλης το Καντιφέ Καλέ, θα είναι αυτά που θα δούμε πριν τον ελεύθερο μας χρόνο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
9

9Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε βόρεια προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας το οποίο και αυτό θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου. Επόμενη μας στάση το Αιβαλί και τα Μοσχονήσια. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Το απόγευμα αναχώρηση για το Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.
10

10Η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με τις απαιτούμενες στάσεις στο δρόμο και με τις διαδικασίες των συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ. 
11

ΟΔΙΚH ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ

 

19-28 Αυγούστου 2019  (10 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις)

Κωνσταντινούπολη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Προκόπι 3 δ/σεις σε ξενοδοχείο 5*

Ιεράπολη 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5*

Σμύρνη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Δαρδανέλια 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5*

__

Τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €680

Διαφορά μονόκλινου +€250

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • ·       Μεταφορά – εκδρομές – περιηγήσεις του προγράμματος με κλιματιζόμενο  λεωφορείο
 • ·       9 πρωινά και  9 γεύματα
 • ·       Ξεναγήσεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας από  Ελληνόφωνο  διπλωματούχο  ξεναγό
 • ·       Αρχηγό συνοδό του γραφείου σε όλο το ταξίδι
 • ·       Διόδια, γέφυρες, διελεύσεις
 • ·       Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • ·       Ποτά στα γεύματα και επιπλέον γεύματα
 • ·       Είσοδοι στα  Μουσεία
 • ·       Νυχτερινές διασκεδάσεις
 • ·       Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό μέσα στο πρόγραμμα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 19-28/8

€680

ανά άτομο

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ, 19-28 Αυγ 2019

 

ΟΔΙΚH ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ

 1928 Αυγούστου 2019  (10 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις)

 

Κωνσταντινούπολη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Προκόπι 3 δ/σεις σε ξενοδοχείο 5*

Ιεράπολη 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5* 

Σμύρνη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Δαρδανέλια 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5*

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ

Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, φυσικές «καμινάδες» από ηφαιστειογενές έδαφος. Ένα υπαίθριο μουσείο που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε στα βάθη της Τουρκίας. Η Καππαδοκία!

Η Καππαδοκία, είναι μια μαγευτική περιοχή της Τουρκίας, με μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία, χαμένη στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώμα της. Αφού αποτέλεσε το λίκνο του πολιτισμού των Χετταίων, στις αρχές του 2.000 π.Χ., πέρασε διαδοχικά στα χέρια των Φρύγων, των Λυδίων, των Περσών, των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της δυναστείας των Αριαραθών και των Ρωμαίων. Τον 17ο μ.Χ. αι., έγινε ρωμαϊκή επαρχία και ολοκληρώθηκε ο εξελληνισμός της περιοχής, που είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Σήμερα, το όνομα Καππαδοκία αναφέρεται στην περιοχή γύρω από την κοιλάδα του μικρού χωριού Goreme (Γκόρεμε), με το σεληνιακό τοπίο των ηφαιστιογενών βράχων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τουρκίας. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρας, ανάμεσα στις πόλεις Ακσαράι, Νίγδη, Νέβσεχιρ και Καισάρεια, σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και τη λάβα του ηφαιστείου Χασάνταγι, αλλά και από το φυσικό σμίλευμα των ηφαιστειογενών πετρωμάτων επί εκατομμύρια χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής, λάξευσαν με σεβασμό τα σπίτια και τις εκκλησίες τους στο μαλακό βράχο, ανοίγοντας το δρόμο στους hippies και τις σημερινές υπόσκαφες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως περίοδος που διένυσε αυτό το μέρος, ήταν η μεσαιωνική εποχή. Όταν οι κοιλάδες του αποτέλεσαν καταφύγιο των χριστιανών του Βυζαντίου. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Χριστιανισμού, δημιουργήθηκαν μοναστήρια που διακοσμήθηκαν με περίτεχνες τοιχογραφίες. Μέσα στα βράχια, ανάμεσα στις κοιλάδες Ιχλάρα και Μπελίσιραμα, από χριστιανούς που επέλεξαν αυτή τη δύσβατη περιοχή για να προστατευτούν από τους διώκτες τους.

10 Ημέρες
 • Departure
  Ελλάδα
 • Departure Time
  19 Αυγούστου 2019
 • Return Time
  28 Αυγούστου 2019

Περιοχή εκδρομής

Write a Review

ΟΔΙΚH ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ

19-28 Αυγούστου 2019 (10 ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις)

Κωνσταντινούπολη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Προκόπι 3 δ/σεις σε ξενοδοχείο 5*

Ιεράπολη 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5*

Σμύρνη 2 δ/σεις σε ξενοδοχείο 4*

Δαρδανέλια 1 δ/ση σε ξενοδοχείο 5*

__

Τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €680

Διαφορά μονόκλινου +€250

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • · Μεταφορά – εκδρομές – περιηγήσεις του προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • · 9 πρωινά και 9 γεύματα
 • · Ξεναγήσεις σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας από Ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό
 • · Αρχηγό συνοδό του γραφείου σε όλο το ταξίδι
 • · Διόδια, γέφυρες, διελεύσεις
 • · Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • · Ποτά στα γεύματα και επιπλέον γεύματα
 • · Είσοδοι στα Μουσεία
 • · Νυχτερινές διασκεδάσεις
 • · Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό μέσα στο πρόγραμμα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ

  Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, φυσικές «καμινάδες» από ηφαιστειογενές έδαφος και ένα υπαίθριο μουσείο που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μας περιμένει να την ανακαλύψουμε στα βάθη της Τουρκίας. Η Καππαδοκία!   Η Καππαδοκία, είναι μια μαγευτική περιοχή της Τουρκίας, με μοναδικά αξιοθέατα και μακρά ιστορία, χαμένη στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο χώμα της. Αφού αποτέλεσε το λίκνο του πολιτισμού των Χετταίων, στις αρχές του 2.000 π.Χ., πέρασε διαδοχικά στα χέρια των Φρύγων, των Λυδίων, των Περσών, των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της δυναστείας των Αριαραθών και των Ρωμαίων. Τον 17ο μ.Χ. αι., έγινε ρωμαϊκή επαρχία και ολοκληρώθηκε ο εξελληνισμός της περιοχής, που είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα.   Σήμερα, το όνομα Καππαδοκία αναφέρεται στην περιοχή γύρω από την κοιλάδα του μικρού χωριού Goreme (Γκόρεμε), με το σεληνιακό τοπίο των ηφαιστιογενών βράχων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τουρκίας. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρας, ανάμεσα στις πόλεις Ακσαράι, Νίγδη, Νέβσεχιρ και Καισάρεια, σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και τη λάβα του ηφαιστείου Χασάνταγι, αλλά και από το φυσικό σμίλευμα των ηφαιστειογενών πετρωμάτων επί εκατομμύρια χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής, λάξευσαν με σεβασμό τα σπίτια και τις εκκλησίες τους στο μαλακό βράχο, ανοίγοντας το δρόμο στους hippies και τις σημερινές υπόσκαφες ξενοδοχειακές μονάδες.   Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως περίοδος που διένυσε αυτό το μέρος, ήταν η μεσαιωνική εποχή, όταν οι κοιλάδες του αποτέλεσαν καταφύγιο των χριστιανών του Βυζαντίου. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Χριστιανισμού, δημιουργήθηκαν μοναστήρια που διακοσμήθηκαν με περίτεχνες τοιχογραφίες, μέσα στα βράχια, ανάμεσα στις κοιλάδες Ιχλάρα και Μπελίσιραμα, από χριστιανούς που επέλεξαν αυτή τη δύσβατη περιοχή για να προστατευτούν από τους διώκτες τους.   Ας δούμε όμως μαζί τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής:  
Βυζαντινές τοιχογραφίες
  Παρά τις διαβρώσεις από τις διάφορες καιρικές συνθήκες και τους βανδαλισμούς, πολλές από τις τοιχογραφίες αποτελούν ακόμη ένα από τα λαμπρότερα, πολύχρωμα αξιοθέατα της περιοχής. Η μαύρη ή σκοτεινή εκκλησιά (Karanlik Kilise), αποτελεί ένα από καλύτερα παραδείγματα: πολύχρωμοι άγγελοι στολίζουν τους πυλώνες και τις θολωτές οροφές, μαζί με σκηνές όπως η γέννηση του Ιησού. Η έλλειψη του φωτός στην εκκλησία, έχει συντηρήσει τις αναπαραστάσεις αυτές, οι οποίες εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκες και ζωηρές μετά από μια χιλιετία.
Οι καμινάδες των νεραϊδών
Ένα ιδιαίτερα θαυμαστό δημιούργημα της φύσης που βρίσκεται στην Καππαδοκία, είναι οι Καμινάδες των Νεραϊδών (στα τουρκικά Peribacalarύ), που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Ουργκιούπ, Ουτσχισάρ και Αβανος, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Goreme. Πρόκειται για περίτεχνους κωνικούς πυργοειδείς βράχους, ύψους μέχρι και 40 μέτρων, που θυμίζουν καμινάδες με ένα «καπέλο» από βασάλτη στην κορυφή τους. Σχηματίστηκαν από τη διάβρωση των ηφαιστειογενών πετρωμάτων της περιοχής, από τη βροχή και τα φυσικά φαινόμενα στη διάρκεια των αιώνων κατά την 4η Γεωλογική Περίοδο και είναι απροστάτευτες καθώς η φθορά τους από τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζεται.  
Ανακαλύψτε τις υπόγειες πόλεις
  Οι Χριστιανοί της Καππαδοκίας εκδιώχτηκαν, πρώτα από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια από μουσουλμανικές επιδρομές, γι’ αυτό και αναζήτησαν κρυψώνες που θα τους προστάτευαν από τις εχθρικές δυνάμεις. Όταν άκουγαν λοιπόν τις οπλές των αλόγων, μεταφέρονταν, μέσω των υπόσκαφων εκκλησιών, σε ένα δίκτυο πάνω από 30 υπογείων πόλεων, οι οποίες στέγαζαν μέχρι και 10.000 άτομα η καθεμιά. Η μεγαλύτερη είναι σχεδόν δέκα επίπεδα κάτω από το έδαφος, με στενά, λαβυρινθώδη περάσματα που συνδέουν τους ορόφους. Στις υπόγειες πόλεις υπάρχουν επίσης στάβλοι με λαβές που χρησιμοποιούνταν για να δένονται τα ζώα, εκκλησίες με αγίες τράπεζες και κολυμπήθρες, τοίχοι με τρύπες για την κυκλοφορία του αέρα, σιταποθήκες με μυλόπετρες και κουζίνες με φούρνους. Τα φρέατα εξαερισμού ήταν «μεταμφιεσμένα» σε πηγάδια και οι ογκώδες πόρτες από πέτρα που έκλεινα τις στοές εισόδου, αποτελούσαν την τελευταία λύση άμυνας. Αν και δεν υπάρχουν πολλά καθημερινά αντικείμενα από την τότε ζωή, καθώς οι κάτοικοι των υπογείων πόλεων τα πήραν όταν επέστρεψαν στην επιφάνεια, οι υπόγειες πόλεις δίνουν μια αίσθηση της τότε ζωής σε σκληρές συνθήκες.  
Ζήστε στις… σπηλιές
  Η σημερινή διαμονή στην Καππαδοκία, έχει φυσικά εκσυγχρονιστεί, διατηρώντας παράλληλα την ιδιαιτερότητα του τόπου. Πολλές κατοικίες των σπηλαίων και παρεκκλήσια των καμινάδων, έχουν μετατραπεί σε boutique ξενοδοχεία, τα οποία δίνουν μια εικόνα του παλιού τρόπου ζωής, αν και με πολυτέλεια και όλες τις ανέσεις. Στα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα περιλαμβάνονται χαμάμ σε σπηλιές, λαξευμένες καμάρες στους βράχους, τοίχοι με σχέδια από ηφαιστειακό χρώμα και πανοραμικές βεράντες που «βλέπουν» τις κοιλάδες. Θα ανακαλύψετε κι εσείς γρήγορα ό,τι γνωρίζουν οι ντόπιοι εδώ και αιώνες: οι βράχοι κρατούν τα δωμάτια δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.  
Οινική παράδοση
  Η Καππαδοκία έχει μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες κρασιού στον κόσμο, που πάει πίσω περίπου 4.000 χρόνια, στους Χετταίους, οι οποίοι πρώτοι αναγνώρισαν την αμπελουργική ποιότητα του ηφαιστειογενούς εδάφους και έφτιαξαν κελάρια στους βράχους. Απολαύστε το καλό τοπικό κρασί, ατενίζοντας τους "παραμυθένιους" βράχους από το μπαλκόνι του υπόσκαφου δωματίου σας!