News

Το Marios Travel και στην Ιορδανία

Το Marios Travel και στην Ιορδανία

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5ήμερη εκδρομή μας στην Ιορδανία, μεταξύ 26 και 30 Οκτωβρίου 2016.  Επισκεφτήκαμε και θαυμάσαμε το Αμάν και τον αρχαιολογικό χώρο της Γέρασας, με τα θαυμάσια ελληνιστικά και ρωμαϊκά μνημεία. Περιηγηθήκαμε με τζιπ στο θαύμα της φύσης, την Κοιλάδα του Φεγγαριού (Wadi Rum) με τις κόκκινες αποχρώσεις. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Πέτρα, ένα από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου. Έπειτα, οι εκδρομείς είχαν την δυνατότητα να χαρούν και να κολυμπήσουν στα ιαματικά νερά της Νεκράς Θάλασσας. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στο Όρος Νεβώ (όπου κοιμήθηκε ο Προφήτης Μωυσής αφού ατένισε την Γη της Επαγγελίας) και με το προσκύνημα μας στην Μαδηβά, όπου θαυμάσαμε το αρχαιότερο ψηφιδωτό δαπέδου με γεωγραφική αναπαράσταση στον κόσμο και εκκλησιαστήκαμε στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκδρομείς, για το πολύ ευχάριστο κλίμα και τις ανεπανάληπτες στιγμές!!!

 

Ιορδανια

Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία είναι ένα κράτος της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα βόρεια, με το Ιράκ βορειοανατολικά, με την Σαουδική Αραβία ανατολικά και νότια, και το Ισραήλ και τη στα δυτικά. Μοιράζεται με το Ισραήλ τις ακτογραμμές του Κόλπου της Άκαμπα και της Νεκρής Θάλασσας.

 

Ο πληθυσμός της χώρας είναι εξ ολοκλήρου Άραβες, με μοναδικές σοβαρές μειονότητες τους Κιρκάσιους και τους Αρμένιους που φθάνουν όμως μόλις το 1% του πληθυσμού. Η Ιορδανία είναι 75% αστική ενώ οι νομάδες και οι ημινομάδες αποτελούν το 4% του πληθυσμού.

 

Η μεγάλη πλειονότητα των Ιορδανών είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι. Αντίθετα οι Σιίτες μουσουλμάνοι διαμορφώνουν μια μικρή μειονότητα. Οι Χριστιανοί, το ένα τρίτο των οποίων ανήκουν στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, αποτελούν περίπου το 5% του πληθυσμού. Το Ισλάμ είναι η επικρατούσα θρησκεία και η αραβική η επίσημη γλώσσα.

 

Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα στη μορφολογία εδάφους είναι το ξηρό οροπέδιο που υψώνεται απότομα πάνω από την ανατολική όχθη του Ιορδάνη και της Νεκράς Θάλασσας 600 – 900 μέτρα, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που καταλήγει ομαλά προς τη Συριακή έρημο στα βόρεια της χώρας. Στη Νεκρά θάλασσα βρίσκεται το παγκόσμιο χαμηλότερο επίγειο σημείο 400 μ. κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εύλογο λοιπόν σε ένα τέτοιο οικοσύστημα ο Ιορδάνης ποταμός που αποτελεί τα σύνορα Ιορδανίας Ισραήλ να αποτελεί την οριακή ζώνη ζωής στην περιοχή.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ιορδανίας είναι έρημος και στέπα, και ζωή σε αυτή είναι ελάχιστη. Λιβάδια και δασώδεις περιοχές υπάρχουν κυρίως στην περιοχή Τζάμπαλ Ατζλούν μεταξύ Αμμάν και Συριακών συνόρων. Σε αυτή την περιοχή ευδοκιμεί η Ιτιά, η Ροδοδάφνη, θάμνοι, χαμηλότερα παρά τον Ιορδάνη η Ελιά, ο Πρίνος, ο Φοίνικας και το Πεύκο αλέπο. Η άγρια φύση περιλαμβάνει ύαινες, γαζέλες, αγριοκάτσικα καθώς και αλεπούδες, πέρδικες, διάφορα ερπετά, μόνγκους, αρουραίους κλπ.. Τα κυριότερα είδη πουλιών αντιπροσωπεύονται κανονικά.

Βασιλιάς που ασκεί σήμερα τα συνταγματικά του καθήκοντα στη χώρα είναι η Α.Μ. ο Βασιλιάς Αμπντουλά B’. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Βασιλέα Χουσεΐν που πέθανε τον Φεβρουάριο του 1999. Σύζυγός του είναι η Βασίλισσα Rania Al-Abdullah με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *