News

Το MARIOS TRAVEL στην Αίγυπτο

Αίγυπτος

Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Σινά

 

Η εκδρομή μας στην Αίγυπτο τον Απρίλιο (25/4-2/5 2018) συνοδεύτηκε από αμείωτο ιστορικό, πολιτιστικό και προσκυνηματικό ενδιαφέρον και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Η Αίγυπτος είναι ένας  από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ανεξάντλητος ιστορικός της πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική της ομορφιά καθώς και η Αιγυπτιακή κουλτούρα προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλη τη γη!

 

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Κάιρο & το Μουσείο του Καϊρου. Tην Αλεξάνδρεια & την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, την αιωνία Σφίγγα, την αγορά Χαν Ελ Χαλίλι, τη Φαράν, τη Ραιθώ και το Σάρμ Ελ Σέιχ (όπου είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν ανάμεσα στα κοράλλια τηε Ερυθράς θάλασσας). Όσοι πιστοί, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στην Ι.Μ. της Αγίας Αικατερίνης και τον φημισμένο τόπο της Φλεγόμενης Βάτου.

 

Το κλίμα και η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινά καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής καθώς η μια ξεχωριστή στιγμή διαδεχόταν την άλλη. Κατά συνέπεια είναι σχεδόν απίθανο (ίσως και άδικο) να προσπαθήσουμε να διαλέξουμε ένα κομμάτι ως το καλύτερο… οι απόψεις διίστανται αλλά η κοινή παραδοχή είναι μια… η Αίγυπτος σαγηνεύει, παραμυθιάζει και σε απορρόφα σε ένα άλλο κόσμο, μια άλλη διάσταση…

 

Το Marios Travel ευχαριστεί όλους τους συμμετάσχοντες για την προτίμηση τους και καλεί όλους τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν έστω και μια φορά την μητέρα όλων των προορισμών…

 

Μια γρήγορη ματιά…

 

Η Αίγυπτος, επίσημα γνωστή ως Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου είναι κράτος που βρίσκεται στη βορειοανατολική Αφρική και εν μέρει στη χερσόνησο του Σινά. Αποτελεί ισθμό προς τη νοτιοδυτική Ασία, κάνοντάς την έτσι διηπειρωτική χώρα. Θεωρείται μια μεγάλη δύναμη στη Βόρεια Αφρική, τη Μεσόγειο Θάλασσα στον Ισλαμικό κόσμο και την Ερυθρά Θάλασσα. Η Αίγυπτος από τα βορειοανατολικά συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ,. Δυτικά με τη Λιβύη και νότια με το Σουδάν. Βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο και ανατολικά από την Ερυθρά Θάλασσα.

 

H Αίγυπτος είναι μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες της Αφρικής και τις Μέσης Ανατολής. Η μεγάλη πλειονότητα των 96.270.000 κατοίκων της ζει κοντά στις όχθες του ζωοδότη ποταμού Νείλου, μια έκταση περίπου 40.000 τ.χλμ., που είναι η μόνη αρδεύσιμη και εύφορη γη της χώρας. Μεγάλες περιοχές της ερήμου Σαχάρας είναι αραιοκατοικημένες. Πάνω από το μισό του πληθυσμού της ζει στις αστικές περιοχές και η μεγάλη πλειονότητα του αστικού πληθυσμού ζει στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις, Κάιρο (πρωτεύουσα), Αλεξάνδρεια και άλλες μεγάλες πόλεις κατά μήκος του Νείλου.

 

Η χώρα είναι διάσημη για τον αρχαίο πολιτισμό της και μερικών από τα πιο διάσημα μνημεία. Αυτά περιλαμβάνουν την Γκίζα και το σύμπλεγμα των πυραμίδων, καθώς και τη Μεγάλη Σφίγγα. Η νότια πόλη του Λούξορ περιλαμβάνει πολλά αρχαία τεχνουργήματα, όπως τον Ναό του Καρνάκ και την Κοιλάδα των Βασιλέων. Η Αίγυπτος θεωρείται ως ένα σημαντικό πολιτικά και πολιτιστικά έθνος της Μέσης Ανατολής.

 

Κατέχει, ακόμη, μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες στη Μέση Ανατολή. Mε τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η βιομηχανία και οι υπηρεσίες, που μοιράζονται σχεδόν ίσα μερίδια του ΑΕΠ της χώρας. Συνολικά, η Αιγυπτιακή Οικονομία είναι ταχέως αναπτυσσόμενη. Εν μέρει χάριν της νομοθεσίας της, που στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων, σε συνδυασμό με την εσωτερική και πολιτική σταθερότητα και την εμπορική φιλελευθεροποίηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *