News

Ταξιδί στους Άγ. Τόπους για την Εκκλησία της Ελλάδος με την Χορηγία της Aegean και του Marios Travel

Ταξιδί στους Άγ. Τόπους για την Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Προσκυνηματικό Ταξίδι Εξοικείωσης στους Αγίους Τόπους από 21 μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2017.

Το προσκυνηματικό ταξίδι έγινε σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συμμετείχαν πατέρες, αλλά και φορείς, από διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.

Επικεφαλής της αποστολής, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος (Πρόεδρος). Ιδιαίτερη συμβολή στην διοργάνωση είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος (Γραμματέας) και ο κ. Γεώργιος Κούρτης (Μέλος).

Το σύντομο  προσκυνηματικό ταξίδι, άρχισε με ευλαβικό προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.  Εκεί εκφράστικε ο θαυμάσμος για το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Ακολούθησε εγκάρδια συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ στο Πατριαρχείο, όπου συζητηθήκαν σε θερμό κλίμα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το ταξίδι συνεχίσθηκε με την τέλεση του  καθιερωμένου Αγιασμού στον Ιορδάνη Ποταμό. Ακολούθησε το συγκινητικό προσκύνημα στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή και στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Επίσης κατά την πενθήμερη παραμονή μας, προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην Ναζαρέτ. Επίσης στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, στην Ιερά Λάβρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, καθώς και στο Όρος των Ελαιών και στην Σιών.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Μητρόπολη Ναζαρέτ και εγκάρδια συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Κυριακό. Επίσης συναντηθήκαμε  με τον  Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος μας παρέθεσε πλουσιοπάροχο δείπνο, , καθώς επίσης και με τον Πανιερώτατο Μητροπολήτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Περαιτερω Δραστηριοτητες

Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν ενεργειών του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ. Εκεί βρέθηκαν με την Διευθύντρια Τουριστικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Τουρισμού κ. Elana Drori, την Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ κ. Hagit Ringel και την Διευθύντρια Τουριστικής Αρωγής, Nancy Shedlaz. Όπου δόθηκαν ευχαριστίες στο Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ για την φύλαξη, προστασία και ασφάλεια που παρέχει το Κράτος του Ισραήλ στην Αγιοταφική Αδελφότητα και στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την διευκόλυνση των προσκυνηματικών groups από την Ελλάδα που επισκέπτονται τους Αγ. Τόπους.

Το Marios Travel, ευχαριστεί θερμά τις Αερογραμμές Αιγαίου (Aegean Airlines) για την ευγενική χορηγία, και την προθυμία και ιδιαίτερα ευαισθησία που στηρίζει τα προσκυνηματικά ταξίδια στους Αγίους Τόπους. Τούτο ήταν μία κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων και ιδιαιτέρως του Πατριάρχη που ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαία προσφορά της Aegean Ailines.

Ευχαριστούμε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον πρόεδρο, Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, τον γραμματέα, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδων Κατραμάδο, τον κ. Γεώργιο Κούρτη, μέλος. Καθώς επίσης και όλους του πατέρες που αποδεχθήκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν στο εν λόγω ολιγοήμερο ταξίδι εξοικείωσης.

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Shepherds House, τις μεταφορικές εταιρείες και όλους τους συνεργάτες μας, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του ταξιδιού, και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *