News

Σκωτία & Χάϊλαντς 10-17 Ιουλίου 2018

Σκωτία 10-17 Ιουλίου 2018

Η εκδρομή μας από την Σκωτία και τα Χάϊλαντς επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία και με χαμόγελα κυριολεκτικά ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των συμμετασχόντων.

Επισκεφτήκαμε την Γλασκώβη, τα Τρόσακς, τη Λίμνη Λομόντ, το Ομπαν και το isle of Mull. Το Λοχ Νες, το Ινβερνές, το Αβιεμόρ, το Πίτ Λόχρι, το Πέρθ και το Εδιμβούργο.

Είτε από άποψη αρχιτεκτονικής, είτε από φυσική ομορφιά, είτε από κουλτούρα, είτε από θρύλους και ιστορία, η Σκωτία παρέχει μια μοναδική εμπειρία σαν ταξιδιωτικός προορισμός.

Κατα συνέπεια μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και μια ατελείωτη λαχτάρα να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης μας στην Σκωτία, το γκρουπ ήταν πολύ δεμένο και δημιούργησαν στενούς και φιλικούς δεσμούς. Κάτι που συμβαίνει μεν συχνά από την μια στις εκδρομές μας, αλλά και δεν το χορταίνεις ποτέ από την άλλη…

Η Σκωτία μπορεί να είναι μια χώρα μικρή αλλά πάνω από  όλα ξεχωριστή, με την δική της σφραγίδα, περήφανη ιστορία και μοναδική διαφορετικότητα. Όπως λέει και μια παλιά σκωτσέζικη παροιμία, τα καλά πράγματα έχουν μικρή «συσκευασία»…

 

Σχόλιο Πελάτη #1:

“Και να που επιστρέψαμε από την βροχερή ☔ (????) Σκωτία, στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ένα μεγάλο μπράβο κ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. 

Είμασταν μια πολύ καλη ομάδα, με πολύ καλή διάθεση, με χιούμορ, και με προθυμία να βοηθήσουμε όποιον κ σε ότι χρειαστεί,είχαμε πολύ άνετες μετακινήσεις, ξεκούραστο πρόγραμμα, πολύ καλά γεύματα, τα ξενοδοχεία εξαιρετικά. Κάποιες μικροαλλαγές στο πρόγραμμα (τις οποίες σίγουρα εντόπισε κ η κα Μαγδα, είμαι σίγουρη) θα χαρακτήριζαν το ταξίδι μας ΤΈΛΕΙΟ. 
Ευχαριστουμε πολύ για τις παροχές υπηρεσιων του Marios Travel. Έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Μέχρι το επόμενο ταξίδι μας λοιπόν,
ΚΑΛΌ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΎ. ???? “
 
Έλενα Ερμιδου, Σωκράτης Αρβανιτιδης, Γιώργος Αρβανιτιδης.
 
Σχόλιο Πελάτη #2:
Καλημέρα Μάγδα!!!!Οι εντυπώσεις μας;Θα έλεγα πάρα πολύ καλές.Ταξιδεύουμε πολλά χρόνια στο εξωτερικό.Το ταξίδι μας στη Σκωτία ήταν υπέροχο γιατί η Σκωτία είναι από μόνη της ένα παραμύθι..πανέμορφη και μυστηριώδης…αλλά κυρίως γιατί η κυρία Μάγδα ήταν ο “από μηχανής θεός”…για οτιδήποτε χρειαζόμασταν ήταν εκεί για να μας ενημερώσει,να μας βοηθήσει και να αλλάξει το πρόγραμμα ώστε να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι και ασφαλείς.Καλή συνέχεια Μάγδα και ΜΑΡΙΟΣ ΤΡΑΒΕΛ!!!!!

Μαρία Κυργίδου

 

 

Και λίγη ιστορία!

Η Σκωτία, ως διακριτή οντότητα από την Αγγλία, σχηματίστηκε γύρω στα μέσα του 9ου αιώνα. Όταν οι Πίκτοι, οι Σκώτοι (Κέλτες προερχόμενοι από την Ιρλανδία) και άλλες φυλές, ένωσαν τις δυνάμεις τους. Έτσι και δημιούργησαν το Βασίλειο της Σκωτίας, με πρώτο βασιλιά τον Κένεθ Α’ Μακάλπιν. Στις αρχές του 11ου αιώνα, το νέο βασίλειο επέκτεινε την κυριαρχία του προς το νότο. Αυτό προκάλεσε τους Άγγλους και δημιούργησε συνεχής τριβές μαζί τους για τη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών. Όταν πέθανε ο βασιλιάς Αλέξανδρος Γ’ το 1286, το Βασίλειο της Σκωτίας είχε πάρει την οριστική του μορφή… σχεδόν όπως τη γνωρίζουμε σήμερα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *